Prinsjesdag

Begrotingsoverzicht 2018

Vanuit onze partner: 1848 Strategie

De derde dinsdag van september is natuurlijk Prinsjesdag. Het moment waarop de Koning de troonrede voorleest en vervolgens de minister van Financiën de Miljoenennota en Rijksbegroting aan de Tweede Kamer aanbiedt. Dit is het begin van een van de belangrijkste momenten van het nieuwe parlementaire jaar. De komende weken zal er door de verschillende vaste commissies van de Tweede Kamer onderdelen van de Rijksbegroting besproken worden. In deze ontwerpbegrotingen van de verschillende ministeries wordt geregeld hoe de financiën van de nationale overheid voor het jaar 2019 verdeeld worden over de verschillende beleidsterreinen. De behandeling begint vanaf het moment dat de Rijksbegroting aangeboden wordt aan de Tweede Kamer tot aan 4 december wanneer er over alle ontwerpbegrotingen, ingediende moties en amendementen gestemd wordt.

De basis van goede lobby is weten wat er speelt, wanneer het speelt en hoe daar op in te spelen. 1848 Strategie heeft daarom voor de aankomende begrotingsbehandelingen alle belangrijke momenten en betrokkenen voor u op een rijtje gezet.

 

U vindt hier het originele 1848 Strategie bericht.

Neem contact op