Marcel Smeets

senior adviseur

Marcel Smeets (Maastricht, 1971) heeft meer dan 15 jaar ervaring met European Affairs en is gespecialiseerd in sociale zekerheid en gezondheidszorg. Hij werkt vanuit Brussel en Nederland.

Hij leerde het PR en lobbyvak kennen bij het gerenommeerde Haagse lobbykantoor Pauw & Van Spaendonck en stroomde via Zorgverzekeraars Nederland door naar Brussel. Daar leerde hij de Europese gezondheidszorg van binnenuit kennen als algemeen directeur van de Europese koepel van zorgverzekeraars. In 2010 koos hij voor het vrije ondernemerschap en richtte hij zich op interim-management van brancheorganisaties en de belangenbehartiging van Nederlandse zorgpartijen in Europa.

Marcel werkt nu voor diverse partijen in de ouderenzorg, zorgverzekeringen, GGZ, organisaties in de eerste en tweede lijn, onderzoek en fondsenwerving, eHealth & ICT en in de sector van genees- en hulpmiddelen.

Als toekomstige senior en patiƫnt wil Marcel actief meepraten over en meewerken aan een betere organisatie en kwaliteit van de sociale zekerheid en gezondheidszorg in Nederland en in Europa. Tot die tijd geniet hij van de sociale contacten in zijn werk, een bijna dagelijks rondje golf en zijn particuliere wijnhandel.

Neem contact op