Jeroen Thijs

adviseur

Op het Malieveld sprak Jeroen Thijs in 2011 tienduizenden studenten toe tijdens de succesvolle Kenniscrisis in hoger onderwijs-manifestatie tegen de langstudeerregeling ook wel de ‘Halbe-heffing’ genoemd (naar toenmalig staatssecretaris van OC&W, Halbe Zijlstra). Als voorzitter van het Dagelijks Bestuur van de Landelijke Kamer van Verenigingen (LKvV) was Jeroen woordvoerder namens en lobbyist voor de belangen van alle studenten in verenigingsverband.

Langstudeerregeling, alcohol-matigingsbeleid en brandveiligheid (van studentenhuizen) zijn maar een paar van de onderwerpen die onder zijn voorzitterschap aan bod zijn gekomen.

Na zijn studie internationaal recht heeft Jeroen als trainee lobby & advocacy bij Cordaid zijn kennis van de Haagse arena en het internationale politieke speelveld eigen gemaakt. Nieuwe EU-regels inzake conflictgrondstoffen en civiel-militaire samenwerking waren twee van de dossiers waarbij Jeroen nauw betrokken was.

In mei 2015 was hij de afgevaardigde van Cordaid bij de driedaagse NAVO-oefening in Berlijn om de samenwerking tussen hulporganisaties en de NAVO te bevorderen op humanitair gebied.

Sinds begin 2016 is Jeroen aan het werk als onafhankelijk adviseur. Per 1 maart 2016 heeft hij als junior partner en adviseur public affairs Van Belang en Partners versterkt met zijn ervaring in het werken voor maatschappelijke organisaties, zijn juridische achtergrond, en zijn kennis van het lokale, nationale en internationale speelveld.

Neem contact op