Evedien Tukkers

senior adviseur

Onze samenleving is continu aan verandering onderhevig. En daardoor ook onze manier van communiceren. Klassieke media maken plaats voor online media, dialoog en interactie. Als organisatie ben je niet langer het vertrekpunt en de regisseur van de communicatie. Het gaat niet langer om (passieve) doelgroepen, maar de communicatieprofessional moet nu dealen met stakeholders, spelers, coalities, allianties, samenwerkingspartners en netwerken. En dit houdt nooit op: communicatie is een continu proces. Én het is een integraal facet van het functioneren van de hele organisatie.

Evedien ziet daarom de toegevoegde waarde van de communicatiefunctie het meest tot zijn recht komen als deze betrokken wordt bij alle stadia van de beleidscycli. Op deze wijze kan communicatie, naast beleidsverduidelijking, informatieverstrekking, reputatiebehartiging en het verwerven van draagvlak voor beleid, effectief bijdragen aan het analyseren en begrijpen van de omgeving, een verbinding maken met relevante stakeholders, het ontwikkelen van gedeelde betekenissen, het scheppen van een klimaat voor samenwerking en het communicatiever maken van medewerkers.

Met 17 jaar ervaring – waarvan ruim 10 jaar binnen de goede doelen sector – is Evedien een communicatiestrateeg én organisator pur sang. Ze kiest er bewust voor om te werken bij organisaties die een verschil kunnen maken, zoals Greenpeace, Jeugdzorg Nederland, Hivos en ActiZ.

Eind 2015 richtte ze Evedien Tukkers Strategie en Communicatie op. Als zelfstandig adviseur is ze in staat om steeds met een frisse blik naar een organisatie te kijken en wil ze haar expertise inzetten bij steeds weer verschillende organisatie- en communicatievraagstukken. Nu ook als senior adviseur bij Van Belang & Partners.

Neem contact op