De voorspellende waarde van geruchten

Ben je altijd op zoek naar de meest effectieve manier van communiceren? Wil je niet langer varen op alleen trends, ervaringen en verwachtingen? Schrijf je dan nu in voor onze masterclass op 14 november 2019.

Organisaties, omgevingsanalisten en communicatieadviseurs zijn altijd op zoek naar de meest effectieve manier van communiceren. Trends, ervaringen en verwachtingen zijn daarbij leidend. Maar is het mogelijk ontwikkelingen om ons heen te kunnen voorspellen? Het antwoord op deze vraag ligt besloten in onze eigen taal, in de gesprekken die we voeren en daar goed naar te luisteren. Veranderingen in samenlevingen klinken immers door in onze eigen gesprekken daarover.

Communicatiewetenschapper dr. Annette Klarenbeek, lector aan de Hogeschool Utrecht, onderzocht het domein van crisiscommunicatie in een context van sociale media. Op basis van inzichten over taalgebruik bij de totstandkoming van geruchtvorming en mobilisatie heeft zij strategieën ontwikkeld die helpen bij het alert zijn bij het online monitoren tijdens crises. Tijdens de Van Belang & Partners masterclass op 14 november neemt ze ons mee in haar bevindingen aan de hand van casuïstiek. Met als doel om (crisis)situaties nog beter in te schatten om adequater te kunnen reageren.

Wanneer:  14 november 2019

Locatie:       Wagenwerkplaats Amersfoort, Atelier300c

Tijd:              15.00 – 18.00 uur

 

Schrijf je hieronder in!

Op persoonlijke uitnodiging