Morgen zijn er weer nieuwe verkiezingen

images‘The day after you’re elected is the first day of your campaign for re-election’, luidt het politieke credo in de Verenigde Staten. Maar ook in Nederland wint de ‘permanente campagne’ terrein. De lokale fractie van D66 Utrecht boekte bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2010 een monsterzege, na twee jaar onafgebroken campagnevoeren. Voor D66-ledenblad De Democraat schreef Roel, in aanloop naar 2014, een reconstructie over de lokale campagnes in 2010. Hij bekijkt het onderwerp niet alleen door de ogen van de ‘war room’, waar het campagneteam catchfrases verzint en de media beïnvloedt, maar ook vanaf de straat.

Het resultaat is een ontnuchterend eerlijke beschouwing op de vraag hoe je met jouw campagne de verkiezingen wint. Bloed, zweet en tranen: daar draait het uiteindelijk om. Het artikel is hieronder te downloaden.

Morgen zijn er weer nieuwe verkiezingen

Neem contact op